Φοροδιαφυγή 400.000 ευρώ από πασίγνωστο τηλεπαρουσιαστή -«Ξέχασε» να δηλώσει 12.000 αποδείξεις- Εταιρεία στο όνομα της μαμάς - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Ιουνίου 22, 2023

Φοροδιαφυγή 400.000 ευρώ από πασίγνωστο τηλεπαρουσιαστή -«Ξέχασε» να δηλώσει 12.000 αποδείξεις- Εταιρεία στο όνομα της μαμάς


“Λαβράκια” από τον χώρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αλλά και των τηλεπωλήσεων βγάζει η ΑΑΔΕ.

Μετά την infuencer, στην τσιμπίδα της εφορίας πιάστηκε και τηλεοπτικός παρουσιαστής ο οποίος διαθέτει και εταιρεία τηλεπωλήσεων. Μετά από καταγγελίες καταναλωτών, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ άρχισαν να παρακολουθούν τη συναλλακτική συμπεριφορά της επιχείρησής του.

Έτσι, ζήτησαν στοιχεία των παραδόσεων από την εταιρεία ταχυμεταφορών, με την οποία συνεργαζόταν η επιχείρηση, και βρήκαν ότι, για τέσσερις χρήσεις, δεν είχαν δηλωθεί 12.000 αποδείξεις, συνολικής αξίας 400.000 ευρώ.

Βρήκαν ακόμα ότι ο συγκεκριμένος παρουσιαστής δεν εμφανιζόταν τυπικά ως μέτοχος της εταιρείας, αλλά είχε βάλει μπροστά τη μητέρα του.

Ήδη, έχουν επιβληθεί τα προβλεπόμενα πρόστιμα, ενώ ελέγχονται τόσο η επιχείρηση για τις υπόλοιπες χρήσεις, όσο και ο ίδιος και η μητέρα του για πιθανές άλλες φορολογικές παραβάσεις.

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένονται και νέες ανακοινώσεις καθώς πλέον βρίσκονται σε εξέλιξη εκατοντάδες έρευνες μέσω Facebook, Instagram, Twitter, Tik Tok και άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Η πρακτική που ακολουθήθηκε τόσο στην influencer όσο και στον παρουσιαστή είναι κοινή: Τα τελευταία χρόνια με την “άνθιση” των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δημιουργούνται νέες εστίες φοροδιαφυγής από επιτήδειους που ποντάρουν στην ιδιαιτερότητα και τη πολυπλοκότητα του ηλεκτρονικού εμπορίου για να κρύψουν έσοδα και να γλυτώσουν το φόρο εισοδήματος ενθυλακώνοντας ταυτόχρονα το ΦΠΑ.

Οι ελεγκτές “σαρώνουν” ήδη το Facebook, το Twitter, το Tik Tok και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ψάχνοντας υποθέσεις παράνομου πλουτισμού. Στόχος είναι ο εντοπισμός φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων που πωλούν αγαθά και υπηρεσίες μέσω διαδικτύου χωρίς να εκδίδουν παραστατικά. Μάλιστα οι έλεγχοι έχουν αποκαλύψει περιπτώσεις φορολογούμενων οι οποίοι δεν έχουν κάνει ούτε έναρξη εργασιών στην εφορία. Συνήθως δεν δηλώνουν φυσική διεύθυνση στο site ή στο λογαριασμό τους στα social media παρά μόνο ένα τηλέφωνο και δέχονται μόνο ηλεκτρονικές παραγγελίες.tromaktiko.gr

1 σχόλιο:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες