Τα λαχανικά και τα φρούτα του Απριλίου - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Απριλίου 02, 2024

Τα λαχανικά και τα φρούτα του Απριλίου


Ο Απρίλιος μπήκε και πλέον μετράμε αντίστροφα... για το καλοκαίρι, κάτι που σημαίνει ότι είναι μια καλή ευκαιρία για να προσθέσετε στη διατροφή σας φρέσκα φρούτα και λαχανικά.


Φρούτα
  • Οι φράουλες είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης C και φλαβονοειδών, πολύ ευεργετικών ενώσεων που τους δίνουν το όμορφο χρώμα τους.
  • Το πορτοκάλι, όπως η κλημεντίνη και το μανταρίνι, είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, μια σημαντική βιταμίνη το χειμώνα για την τόνωση της άμυνας του ανοσοποιητικού συστήματος.
  • Το λουκουμά έχει καθαρτικές ιδιότητες: έχει πολύ ευεργετικές ίνες που διευκολύνουν την εντερική διέλευση. Είναι επίσης ένα καλό διουρητικό που ευνοεί την αποβολή των τοξινών.
  • Το γκρέιπφρουτ είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και περιέχει ενδιαφέρουσες ίνες, τις πηκτίνες, που έχουν ευεργετική επίδραση στο έντερο.

Λαχανικά του Απριλίου
  • Το σέσκουλο είναι ένα συχνά παρεξηγημένο λαχανικό, ωστόσο είναι πολύ πλούσιο σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, τα οποία είναι απαραίτητα για τη διαχείριση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.
  • Η αγκινάρα είναι πλούσια σε ινουλίνη, η οποία έχει ευεργετική δράση στην ανάπτυξη της εντερικής χλωρίδας και στην ισορροπία της. Διευκολύνει επίσης την αποβολή των ούρων.
  • Το κουνουπίδι είναι πλούσιο σε γλυκοσινολικές ενώσεις, ουσίες που υπάρχουν στα σταυρανθή λαχανικά και έχουν προστατευτικό ρόλο κατά του καρκίνου χάρη στην ικανότητά τους να βοηθούν το συκώτι να αποβάλλει τις τοξικές ουσίες.
  • Το σπαράγγι είναι μια πολύ διουρητική τροφή: περιέχει ενώσεις που προάγουν τη νεφρική αποβολή των τοξινών.
  • Ο αρακάς είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα πηγή φυτικής πρωτεΐνης. Είναι επίσης πλούσιοι σε φυτικές ίνες και ισχυρά αντιοξειδωτικά.
  • Τα φασόλια περιέχουν φυτικές πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, γεγονός που τους προσδίδει μεγάλες ιδιότητες κορεσμού. Έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο.
  • Το μαρούλι περιέχει αντιοξειδωτικά, καροτενοειδή, τα οποία απορροφώνται καλύτερα όταν συνοδεύονται από μια πηγή λίπους, όπως μια σάλτσα με βάση το λάδι. Πείτε λοιπόν αντίο στις ελαφριές σάλτσες!
  • Το αγγούρι αποτελείται κατά 95% από νερό. Ως εκ τούτου, είναι χαμηλό σε θερμίδες και έχει αναζωογονητική λειτουργία. Η υψηλή περιεκτικότητά του σε νερό προάγει επίσης τον κορεσμό.
  • Τα πράσα ανήκουν στην ίδια οικογένεια με το σκόρδο και το κρεμμύδι. Τα πράσα είναι πολύ πλούσια σε φυτικές ίνες και κάλιο.
  • Το ραπανάκι ευνοεί την ανόργανωση του οργανισμού μας χάρη στην αφθονία ιχνοστοιχείων που περιέχει. Είναι πλούσιο σε θείο (το οποίο του προσδίδει ενίοτε πικάντικη γεύση) και διεγείρει επίσης την πέψη.
  • Το καρότο αποτελεί σημαντική πηγή καροτενοειδών, ενώσεων που του δίνουν το όμορφο πορτοκαλί χρώμα του και είναι ευεργετικές για την προστασία των κυττάρων.








 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες