Κίμπερλι Νιξ: Πέθανε στα 31 της χρόνια διάσημη Τik Toker – To σπαρακτικό βίντεο που άφησε - AgioiTheodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Μαΐου 10, 2024

Κίμπερλι Νιξ: Πέθανε στα 31 της χρόνια διάσημη Τik Toker – To σπαρακτικό βίντεο που άφησε


H TikToker Kίμπερλι Νοξ πέθανε στα 31 της χρόνια από μεταστατικό σάρκωμα, αφήνοντας ένα τελευταίο, σπαρακτικό βίντεο για τους ακολούθους της.
Τρία χρόνια αφότου διαγνώστηκε με μεταστατικό σάρκωμα, η δρ Κίμπερλι Νοξ πέθανε την Τετάρτη 8 Μαΐου. Η 31χρονη γυναίκα από το Κάλγκαρι της Αλμπέρτα, έγινε για πρώτη φορά γνωστή το 2021, αφού άρχισε να καταγράφει τη μάχη της με τον καρκίνο στο Instagram και στο TikTok. Τη στιγμή της διάγνωσής της, η δρ Νιξ ήταν 28 ετών και στο τρίτο και τελευταίο έτος της βασικής ειδικότητας στην εσωτερική ιατρική. Ήταν παντρεμένη με τον Mάικλ ΜακΆιζακ.

Με τα χρόνια, ο λογαριασμός της Nιξ συγκέντρωσε πάνω από 137.000 ακόλουθους, με πολλά από τα βίντεό της στο TikTok να συγκεντρώνουν πάνω από ένα εκατομμύριο άτομα. Μιλώντας αποκλειστικά στο PEOPLE τον Απρίλιο, η γιατρός μοιράστηκε πώς στόχος της ήταν να εκπαιδεύσει τους ανθρώπους σχετικά με το σάρκωμα και να τους εμπνεύσει να συνεχίσουν να ζουν τη ζωή, παρά τα εμπόδια.

«Έχω μόνο ένα πράγμα στη ζωή μου που είναι δύσκολο αυτή τη στιγμή. Ναι, είναι σοβαρό, αλλά [είναι] μόνο ένα πράγμα», είπε η δρ Νιξ εκείνη τη στιγμή. «Η ζωή είναι πολλά περισσότερα. Είναι οι φίλοι, η οικογένεια, τα κατοικίδια, η καριέρα σου, η τέλεια θερμοκρασία, η πρώτη γουλιά τσαγιού, τα όμορφα χιονισμένα βουνά»

Και συνέχισε «Τόσοι πολλοί άνθρωποι περνούν πολλά περισσότερα με τόσα λιγότερα για να είμαι ευγνώμων. Βλέποντας τα όμορφα πράγματα της ζωής κάθε μέρα με βοηθάει να παραμένω προσγειωμένη και συγκεντρωμένη σε ό,τι είναι πιο σημαντικό για μένα και να συνεχίσω να πιέζω για μεγαλύτερη θεραπεία»

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, η δρ Νιξ εξήγησε πώς διαγνώστηκε αρχικά με εξωσκελετικό οστεοσάρκωμα, αλλά αργότερα ανακάλυψε ότι είχε στην πραγματικότητα αδιαφοροποίητο πλειομορφικό σάρκωμα καθώς «η εξελισσόμενη διάγνωση είναι συνηθισμένη στο σάρκωμα επειδή υπάρχουν πάνω από 100 υποτύποι», εξήγησε.



Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου, ο συγκεκριμένος τύπος της ασθένειας συνήθως σχηματίζεται στον μαλακό ιστό (αν και μπορεί επίσης να σχηματιστεί στα οστά) και συνήθως εμφανίζεται στα πόδια, τα χέρια ή το πίσω μέρος της κοιλιάς.

«Τα συμπτώματα του σαρκώματος είναι τόσο σημαντικά γιατί δεν υπάρχει τεστ προσυμπτωματικού ελέγχου. Το σύμπτωμά μου ήταν το πιο κοινό σύμπτωμα στο σάρκωμα μαλακών μορίων. [Όλα ήταν] απολύτως φυσιολογικά — συμπεριλαμβανομένων όλων των εργαστηριακών μου τιμών — εκτός από ένα μικρό, αλλά ταχέως αναπτυσσόμενο εξόγκωμα στο αριστερό μου πόδι», είπε.



«Το δικό μου άλλαξε γρήγορα, γεγονός που με οδήγησε να δω αμέσως τον γιατρό μου. Έγινε από το μέγεθος ενός μπιζελιού στο μέγεθος μιας μπάλας του γκολφ σε λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα», συνέχισε, προσθέτοντας πώς έπαιρνε ένα χάπι χημειοθεραπείας κάθε μέρα για θεραπεία. Την ημέρα που πέθανε, η δρ Νιξ δημοσίευσε ένα τελευταίο βίντεο στον λογαριασμό της, ο οποίος έχει ξεπεράσει τους 4,6 εκατομμύρια ακολούθους.

Στο βίντεο, ακούγεται να λέει: «Γεια σας followers, αν βλέπετε αυτό το μήνυμα, πέθανα ειρηνικά. Για όσους από εσάς δεν με γνωρίζετε, με λένε Κιμ, γεια! Χαίρομαι πολύ που σας γνωρίζω και σας. Είστε ευπρόσδεκτοι να δείτε όλα τα συναρπαστικά γεγονότα για το σάρκωμα, τις πληροφορίες και την εμπειρία μου με το θάνατο και τον θάνατο από καρκίνο του σαρκώματος»

Συνέχισε: «Σας αγαπώ όλους, σας ευχαριστώ πολύ για αυτήν την καταπληκτική ευκαιρία. Κλαίω με δάκρυα χαράς γιατί όλοι με κάνατε να βρω τόσο πολύ σκοπό στο τέλος της ζωής μου»


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες