Νοσοκομείο στην Τεχεράνη έγινε στόχος ισραηλινών βομβών την Παρασκευή (20/6), σύμφωνα με τον Ιρανό αξιωματούχο, την ώρα που ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας αποκάλυψε ότι έχει ζητήσει από το στρατό να εντατικοποιήσει τα χτυπήματα για την αποσταθεροποίηση του καθεστώτος.
«Αυτό είναι το τρίτο νοσοκομείο στο Ιράν που δέχεται επίθεση. Έξι ασθενοφόρα και ένα ολοκληρωμένο κέντρο υγειονομικής περίθαλψης έχουν επίσης δεχθεί βάναυση επίθεση από τον σιωνιστή εχθρό», δήλωσε ο επικεφαλής δημοσίων σχέσεων του υπουργείου υγείας σε δήλωση που μεταδόθηκε από το ιρανικό κρατικό μέσο ενημέρωσης IRNA.
«Σε επτά ημέρες δειλής επιθετικότητας, υπήρξαν περισσότερες από έξι περιπτώσεις παραβίασης διεθνών συμβάσεων από το Ισραήλ», πρόσθεσε.
Εντολή για εντατικοποίηση επιθέσεων από τον Κατζ
Το χτύπημα έγινε γνωστό ενώ ο Υπουργός Άμυνας Ισραήλ Κατζ αποκάλυψε ότι έδωσε εντολή στις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) να «εντείνουν τις επιθέσεις στην Τεχεράνη» για να «αποσταθεροποιήσουν» το ιρανικό καθεστώς, αλλά και την ώρα που τη Γενεύη οι Υπουργοί Εξωτερικών Γαλλίας, Βρετανίας και Γερμανίας ετοιμάζονται για συνάντηση με τον Ιρανό ομόλογό τους.
«Πρέπει να χτυπήσουμε όλα τα σύμβολα του καθεστώτος και τους μηχανισμούς καταπίεσης, όπως η Μπασίτζ, καθώς και τη βάση της εξουσίας του καθεστώτος, το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κατζ κατά τη διάρκεια σύσκεψης με τον Αρχηγό του Επιτελείου των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων, Αντιστράτηγο Εγιάλ Ζαμίρ, και άλλους ανώτατους αξιωματικούς.
Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας τόνισε ακόμη ότι το Ισραήλ πρέπει να επιφέρει «μαζική εκκένωση του πληθυσμού από την Τεχεράνη, προκειμένου να αποσταθεροποιήσει το καθεστώς. Τέλος υπογράμμισε ότι «το Ισραήλ θα συνεχίζει να στοχεύει εγκαταστάσεις και επιστήμονες για να ματαιώσει το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, μέχρι να επιτευχθούν πλήρως όλοι οι στόχοι της επιχείρησης».
Μαρία Κολώνα - CNN Greece
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου