ΑΔΜΗΕ: Έτοιμη έως το τέλος του 2020 η ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης – Πελοποννήσου - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Ιουλίου 13, 2020

ΑΔΜΗΕ: Έτοιμη έως το τέλος του 2020 η ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης – Πελοποννήσου

Εντός του χρονοδιαγράμματος προωθείται η λεγόμενη «Μικρή Διασύνδεση» μεταξύ της Πελοποννήσου και της Κρήτης.
Στις 8 Ιουλίου η διοίκηση του ΑΔΜΗΕ πραγματοποίησε επίσκεψη στο εργοστάσιο της Ελληνικά Καλώδια στην Κόρινθο, στο πλαίσιο της παραγωγής του υποβρύχιου καλωδίου μήκους 135 χιλιομέτρων. Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 365.000.000 ευρώ, αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη του τρέχοντος έτους.


Η πρώτη θαλάσσια διασύνδεση της Κρήτης με την ηπειρωτική χώρα αποτελεί τη μεγαλύτερη σε μήκος καλωδιακή διασύνδεση εναλλασσόμενου ρεύματος παγκοσμίως και η πόντιση των υποβρύχιων καλωδίων πραγματοποιείται σε βάθος 1.000 μέτρων, γεγονός που καθιστά το έργο τη βαθύτερη υποβρύχια καλωδιακή διασύνδεση υψηλής τάσης με τριπολικό καλώδιο τεχνολογίας μόνωσης XLPE στον κόσμο.


Επιπλέον, για την υλοποίηση του έργου έχουν ενσωματωθεί σημαντικές καινοτομίες τόσο στον σχεδιασμό του καλωδίου (ελαφρύτερο και ισχυρότερο) όσο και στην πόντιση αυτού, μέσα από βελτιωμένες τεχνικές που αναπτύχθηκαν ειδικά για τις ανάγκες αυτού του έργου.
Ασφαλής τροφοδοσία

Ο γενικός διευθυντής της Ελληνικά Καλώδια, του ομίλου Βιοχάλκο, Αλέξιος Αλεξίου, επισήμανε: «Είμαστε περήφανοι που στηρίζουμε τον μακροχρόνιο σχεδιασμό του ΑΔΜΗΕ για τον εκσυγχρονισμό του ηλεκτρικού συστήματος, συμβάλλοντας με τις δυνάμεις μας στην ασφαλή τροφοδοσία με καθαρή και οικονομική ενέργεια του μεγαλύτερου νησιού της χώρας. Πρόκειται για ένα από τα πιο απαιτητικά έργα που έχουμε αναλάβει, αλλά όλοι μας στην Ελληνικά Καλώδια εργαζόμαστε εντατικά για την έγκαιρη και ασφαλή ολοκλήρωσή του».

Το έργο αυτό αξιοποιεί πλήρως τις μοναδικές για τον κλάδο δυνατότητες του εργοστασίου υποβρύχιων καλωδίων της Ελληνικά Καλώδια στην Κόρινθο, ιδιαίτερα όσον αφορά την παραγωγή πολύ μεγάλων συνεχών μηκών που ελαχιστοποιούν τη χρήση εργοστασιακών συνδέσμων.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες