Έκλεισε! Παίρνουμε 20 F-35 – Έρχονται άμεσα τα έξι πρώτα - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Κυριακή, Οκτωβρίου 25, 2020

Έκλεισε! Παίρνουμε 20 F-35 – Έρχονται άμεσα τα έξι πρώτα

Ραγδαίες είναι οι τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την ενίσχυση της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας – Οι ΗΠΑ έδωσαν το ΟΚ για άμεση άφιξη στην Ελλάδα έξι F-35.


Σύμφωνα με την εφημερίδα ΕΣΤΙΑ τα πρώτα έξι από τα 20 F-35 που θα πάρει η Ελλάδα θα έρθουν στην χώρα μέσα στο 2022 και θα αποτελέσουν με τα έξι Rafale την δύναμη πυρός της Πολεμικής Αεροπορίας.


Τα πρώτα έξι F-35 θα έρουν στην Ελλάδα με «έξυπνο δανεισμό» και πρόκειται για τα αεροσκάφη που προορίζοντας για την Τουρκία, πριν η Άγκυρα αποβληθεί από το πρόγραμμα αγοράς και κατασκευής των αμερικανικών στελθ μαχητικών, λόγω αγοράς των ρωσικών S-400.


H συμφωνία για τα F-35 έκλεισε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα.


Μάλιστα, σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, οι ΗΠΑ σε δεύτερη φάση σκέφτονται και την μεταφορά της βάσης του Ιντσιρλίκ στην Κρήτη.


H Eλλάδα μπορεί να πάρει τα F-35 A ή τα F-35 B. Aυτό είναι που «τρέμει» η Τουρκία. Τα F-35 Β είναι μαχητικά κάθετης απογείωσης. Δηλαδή μπορούν να απογειωθούν και από ένα «ελικοδρόμιο».


Τι σημαίνει αυτό; Ότι τα ελληνικά νησιά κοντά στην Τουρκία θα μπορούσαν να γεμίσουν με στελθ μαχητικά F-35 B τα οποία θα απογειώνονται κάτω από τη μύτη των Τούρκων.


Σημαντικό πλεονέκτημα αυτό για την Ελλάδα αφού ένα στελθ μαχητικό, φορτωμένο εσωτερικά (σ.σ. για λόγους στελθ) με πυραύλους, θα μπορούσε να πλήξει στόχους, βαθειά μέσα στην Τουρκία.


Πηγή: https://www.sportime.gr/ellinotourkika/ellinotourkika-eklise-pernoume-20-f-35-erchonte-amesa-ta-exi-prota/?fbclid=IwAR0ZzwtRoo6KHTO5FpUKFp7FgW8hiaB04saiG89r7IAOFaufJH4-6i-ibWI
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες