Έφυγε από την Τουρκία ο Γάλλος πρέσβης – “Απαράδεκτα τα σχόλια Ερντογάν” σχολιάζει ο Μπορέλ - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Κυριακή, Οκτωβρίου 25, 2020

Έφυγε από την Τουρκία ο Γάλλος πρέσβης – “Απαράδεκτα τα σχόλια Ερντογάν” σχολιάζει ο Μπορέλ


«Απαράδεκτα» χαρακτήρισε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ε.Ε., τα λόγια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τον Εμμανουέλ Μακρόν, με ανάρτησή του στο Twitter.
«Καλούμε την Τουρκία να σταματήσει την επικίνδυνη αντιπαράθεση» τονίζει ο Ζοζέπ Μπορέλ, προσθέτοντας ότι «τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου περιέχουν μια πραγματική προσφορά για την επανέναρξη της σχέσης μας, αλλά απαιτείται η πολιτική βούληση των τουρκικών αρχών σε αυτήν τη θετική ατζέντα. Διαφορετικά, η Τουρκία θα είναι ακόμη πιο απομονωμένη».

 

Με ανακοίνωσή του ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, καταδικάζει εκ νέου την κλιμάκωση των επιθέσεων της Τουρκίας και του προέδρου της, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά της Γαλλίας και του Προέδρου της Εμανουέλ Μακρόν.
Η ανακοίνωση του Γάλλου ΥΠΕΞ: «Στην απουσία κάθε ίχνους επίσημης καταδίκης ή αλληλεγγύης των τουρκικών αρχών μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Κονφλάν Σεντ- Ονορίν, προστίθενται εδώ και μερικές ημέρες μια εκστρατεία μίσους και συκοφαντίας κατά της Γαλλίας που μαρτυρά επιθυμία αναμόχλευσης του μίσους εναντίον μας και ευθείες ύβρεις κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, εκφρασμένες από το πιο υψηλό επίπεδο του τουρκικού κράτους. Η συμπεριφορά αυτή είναι απαράδεκτη και δη από πλευράς μιας χώρας συμμάχου. Ο πρέσβης της Γαλλίας στην Τουρκία ως εκ τούτου ανακλήθηκε και επιστρέφει σήμερα Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020 στο Παρίσι, για διαβουλεύσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες