Αυτά είναι τα ψυγεία όπου θα αποθηκευτούν τα εμβόλια στην Αττική - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Κυριακή, Δεκεμβρίου 20, 2020

Αυτά είναι τα ψυγεία όπου θα αποθηκευτούν τα εμβόλια στην Αττική

Αυτές είναι οι πρώτες εικόνες από τα ψυγεία, όπου θα αποθηκευτούν τα εμβόλια κατά του κορονοϊού των εταιρειών Pfizer/BioNTech.


Τα ψυγεία βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα, που προετοιμάζεται για το σχέδιο εμβολιασμού των πολιτών. Φυλάσσονται σε μυστική τοποθεσία και χωρούν 80.000 δόσεις εμβολίου, σε θερμοκρασία -70° Κελσίου.


Οι πρώτες δόσεις των εμβολίων αναμένεται να φτάσουν στη χώρα μας στις 26 Δεκεμβρίου και μία ημέρα μετά θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.


Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν θα είναι μία νοσηλεύτρια και ένας ηλικιωμένος συμπολίτης μας.


Σημειώνεται πως οι πρώτοι εμβολιασμοί θα γίνουν σε πέντε νοσοκομεία αναφοράς στην πρωτεύουσα και αμέσως μετά στη Θεσσαλονίκη.



"Στοίχημα" ο μαζικός εμβολιασμός


«Κλειδί» για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, είναι ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού, και γι' αυτό το υπουργείο Υγείας δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ενημέρωση, προκειμένου να γίνει κατανοητό σε όλους ότι τα εμβόλια από τη στιγμή που θα εγκριθούν από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) είναι ασφαλή και αποτελεσματικά.


Έτσι, κάθε Δευτέρα, στις 18:00, στο υπουργείο Υγείας θα πραγματοποιείται τακτική ενημέρωση για την πορεία και τον προγραμματισμό της επιχείρησης "Ελευθερία", που ξεκινάει στις 27 Δεκεμβρίου σε πέντε νοσοκομεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και για τα οφέλη του, από την ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής του ΕΚΠΑ και πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του υπουργείου Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.


Η κ. Θεοδωρίδου θα ενημερώνει για τα επιστημονικά ζητήματα που αφορούν το εμβολιαστικό πρόγραμμα και ο κ. Θεμιστοκλέους θα ξεδιπλώνει το Εθνικό Σχέδιο της εμβολιαστικής κάλυψης για COVID-19. Με τρόπο απλό, κατανοητό και πειστικό, θα εξηγούν στους πολίτες το μεγάλο πλεονέκτημα του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού.


Το επιχειρησιακό σχέδιο εμβολιασμού του πληθυσμού περιλαμβάνει τόσο τη διάθεση και διανομή των εμβολίων στη χώρα μας όσο τον εμβολιασμό του πληθυσμού, την καταχώρηση των δεδομένων εμβολιασμού σε μητρώο, καθώς και τη διαδικασία φαρμακοεπαγρύπνησης.






Πηγή: enikos
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες