«Φιάσκο» με την παροχή tablets & τα voucher 200 ευρώ σε μαθητές-φοιτητές - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 18, 2021

«Φιάσκο» με την παροχή tablets & τα voucher 200 ευρώ σε μαθητές-φοιτητές


«Φιάσκο» με την παροχή tablets & τα voucher 200 ευρώ σε μαθητές-φοιτητές
Τη χρονιά που τα μαθήματα γίνονται απομακρυσμένα λόγω πανδημίας, η κυβέρνηση «παγώνει» και την παροχή επιδόματος για αγορά tablet.
Όπως γράφει η Αυγή, «από μήνα σε μήνα μετατίθεται η παροχή επιδόματος για αγορά tablet από μαθητές και φοιτητές για την παρακολούθηση της τηλεκπαίδευσης που είχε δεσμευτεί το υπουργείο Παιδείας».
«…Συγκεκριμένα, τη χρονιά που η κυβέρνηση ψηφίζει νομοσχέδιο που θέτει εκτός δημόσιου πανεπιστημίου χιλιάδες παιδιά και που τα σχολεία ανοιγοκλείνουν, λόγω πανδημίας, χωρίς σχέδιο, την ίδια η παροχή voucher για αγορά tablet «παγώνει».
Σημειώνεται ότι το υπουργείο Παιδείας, αρχικά είχε δεσμευτεί για παροχή επιδόματος 200 ευρώ πριν από τα Χριστούγεννα, το οποίο μετατέθηκε για τον Ιανουάριο και μετά για το τέλος Φεβρουαρίου. Ωστόσο, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα η το voucher πάει Μάρτιο, χωρίς όμως να έχουν δοθούν σχετικές εξηγήσεις από τους αρμόδιους».
Όπως τονίζει μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία,«η κα Κεραμέως απέτυχε και σε αυτό. Αντί να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ώστε οι μαθητές να έχουν ήδη σήμερα στα χέρια τους τα αναγκαία για την τηλεκπαίδευση τάμπλετ, τελικά θα τους δοθούν από Μάρτιο και βλέπουμε. Το πιθανότερο είναι οι περισσότεροι μαθητές να τα πάρουν στο τέλος της χρονιάς».
Παράλληλα, η αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτηρίζοντας την υπουργό Παιδείας ως τον λάθος άνθρωπο στη λάθος θέση προσθέτει για την ίδια ότι «έχοντας καθημερινά ως μόνη της έγνοια τα συμφέροντα των κολεγίων,επιδεικνύει κοινωνική αναλγησία που αγγίζει όλους τους υπόλοιπους, μετατρέποντας την υγειονομική πανδημία σε πανδημία ανισοτήτων και κοινωνικών αποκλεισμών».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις έως τώρα ανακοινώσεις κάθε ενδιαφερόμενος θα εισέρχεται στην ειδική πλατφόρμα με τους κωδικούς taxisnet και αμέσως θα γνωρίζει εάν δικαιούται ή όχι τα χρήματα.

Κάθε δικαιούχος θα λαμβάνει έναν ηλεκτρονικό κωδικό, ο οποίος θα ισοδυναμεί με επιταγή 200 ευρώ. Η αγορά μπορεί να γίνει είτε ηλεκτρονικά είτε σε φυσικό κατάστημα. Σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να αγοράσει συσκευή μεγαλύτερης αξίας απ’ αυτήν του voucher, θα συμπληρώνει ο ίδιος το υπόλοιπο ποσό.
Το voucher αφορά σε δικαιούχους με οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ. Το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα ορίζεται με βάση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, τον αριθμό των παιδιών ανά οικογένεια και το αν μια οικογένεια είναι μονογονεϊκή ή όχι.
Στους δικαιούχους συμπεριλαμβάνονται και όσοι λαμβάνουν το επίδομα οικογενειακού επιδόματος του ΟΠΕΚΑ αλλά αντ΄ αυτού έχουν επιλέξει να λαμβάνουν το αντίστοιχο επίδομα της Πρόνοιας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, δικαιούχοι είναι περίπου 325.000 οικογένειες με 560.000 παιδιά και νέους ηλικίας από 4 έως 24 ετών.
aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες