Σχολείο στο Μαϊάμι απαγορεύει στους καθηγητές που έκαναν το εμβόλιο να διδάξουν - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Απριλίου 29, 2021

Σχολείο στο Μαϊάμι απαγορεύει στους καθηγητές που έκαναν το εμβόλιο να διδάξουν


Ιδιωτικό σχολείο στο Μαϊάμι «αποθαρρύνει» τους καθηγητές να κάνουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό, καθώς δεν θα μπορούν να έρθουν σε οποιαδήποτε επαφή με τους μαθητές.
Η διοίκηση του Centner Academy, χρησιμοποίησε ανυπόστατες θεωρίες ανθρώπων που δεν έχουν εμβολιαστεί, ότι είχαν αρνητική επίδραση από επαφή με εκείνους που είχαν εμβολιαστεί. Την ίδια ώρα οι ειδικοί ξεκαθαρίζουν πως δεν υπάρχουν στοιχεία που στηρίζουν τέτοιου είδους θεωρίες, χαρακτηρίζοντας τα εμβόλια απολύτως ασφαλή και αποτελεσματικά.
Η εκ των ιδρυτών του σχολείου, Λέιλα Σέντνερ, ενημέρωσε του γονείς των μαθητών την Μ. Δευτέρα, ότι η διοιήκηση θα αποφύγει να προσλάβει εργαζόμενους που έχουν εμβολιαστεί. Παράλληλα με γράμμα που εσταλεί στους καθηγητές, ζήτησε να ενημερώσουν την διοίκηση σε περίπτωση που είχαν εμβολιαστεί.
«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε εκείνους που πρόσφατα έκαναν το εμβόλιο να έρθουν σε επαφή με τους μαθητές, μέχρι να έχουμε περισσότερες πληροφορίες», είπε η Λέιλα Σεντνερ.

Οι εκπαιδευτικοί που περιμένουν να εμβολιαστούν μετά τη λήξη του σχολικού έτους θα επιτρέπεται να επιστρέψουν μόνο όταν ολοκληρωθούν οι κλινικές δοκιμές για το εμβόλιο, με την προϋπόθεση ότι υπάρχει ακόμη θέση στο σχολείο.

Η Λέιλα Σέντνερ ισχυρίστηκε ότι τρεις γυναίκες εργαζόμενες στο σχολείο είδαν τον εμμηνορροϊκό τους κύκλο να επηρεάζεται αρνητικά μετά από επαφή με άτομο που είχε εμβολιαστεί.

Φυσικά δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία για αυτούς τους ισχυρισμούς. Κανένα από τα εμβόλια κατά του κορονοϊού που έχουν εγκριθεί, δεν έχει συνδεθεί με υπογονιμότητα, αποβολές ή άλλες αρνητικές επιπτώσεις στην γονιμότητα των γυναικών.
ROMAIN MAURICE VIA GETTY IMAGESΝτέιβιντ και Λέιλα Σέντνερ

Στο παρελθόν, τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγος της Λέιλα Σέντνερ, Ντέιβιντ έχουν επανηλειμμένως μιλήσει κατά των εμβολιασμών, χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προτρέποντας τους γονείς των μαθητών να μην κάνουν το εμβόλιο.

Όταν τους ζητήθηκε από μέσα ενημέρωσης να σχολιάσουν την απόφαση τους είπαν, «δεν είναι 100% σίγουρο ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή, ενώ υπάρχουν πάρα πολλές άγνωστες μεταβλητές για να είμαστε σίγουροι αυτήν τη στιγμή».

Την αντίδραση της στην απόφαση του Centner Academy, εξέφρασε η Ένωση Δασκάλων της κομητείας του Ντέιντ, λέγοντας ότι, «Είμαστε τρομοκρατημένοι από τις ανασφαλείς συνθήκες και τις εργασιακές παραβιάσεις που πρέπει να υποστούν συνάδελφοι σε σχολεία όπως αυτό λόγω έλλειψης εκπροσώπησης συνδικάτου και δικαιώματα σύμβασης».

Να σημειωθεί ότι τα δίδακτρα στο νηπιαγωγείο είναι της τάξεως των 15.000 (12.000 ευρώ) δολαρίων, ενώ αυτά του δημοτικού και του γυμνασίου ανέρχονται σε 30.000 δολάρια (25.000 ευρώ) τον χρόνο.Πηγή: BBC
huffingtonpost.gr

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες