J-31: Το μυστηριώδες Κινέζικο stealth μαχητικό - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Απριλίου 01, 2021

J-31: Το μυστηριώδες Κινέζικο stealth μαχητικό

Το stealth μαχητικό αεροσκάφος J-31 που είχαν αποκαλύψει οι Κινέζοι πριν από μερικά χρόνια αποτελούσε «μυστήριο» για τους στρατιωτικούς αναλυτές, καθώς δεν υπήρχαν αρκετές πληροφορίες αναφορικά με το πρόγραμμα ανάπτυξης του αλλά και τις προθέσεις του Πεκίνου για την αξιοποίηση του.


Ωστόσο αυτό φαίνεται πως άλλαξε, καθώς σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, η κατασκευάστρια εταιρεία του μαχητικού αεροσκάφους Shenyang Aircraft Co. Ltd, αποκάλυψε ότι φέτος θα ξεκινήσει πρόγραμμα για την ανάπτυξη ενός αεροσκάφους τέταρτης γενιάς με stealth χαρακτηριστικά, προκειμένου να χρησιμοποιούνται από τα κινεζικά αεροπλανοφόρα.


Παρόλο που δεν υπήρχε αναφορά για το όνομα ή το μοντέλο του αεροσκάφους, εντούτοις η κατασκευάστρια εταιρεία στην ανακοίνωση αυτή δημοσίευσε φωτογραφία του γνωστού μαχητικού αεροσκάφους J-31 το οποίο έχει την εναλλακτική ονομασία FC-31.


Σε ό,τι αφορά το μαχητικό J-31 αυτό φαίνεται να διαθέτει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά stealth και δυνατότητες που θα το καθιστούν ανταγωνιστικό έναντι των μαχητικών F-22, F-35 ακόμα και το ρωσικό Su-57, ενώ σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η κινεζική εταιρεία φιλοδοξεί να ολοκληρώσει το πρόγραμμα ανάπτυξης το 2035, όταν η Κίνα θα έχει στη διάθεση της ακόμα ένα αεροπλανοφόρο.


Και αυτό είναι το σημαντικό στοιχείο της ανακοίνωσης, διότι η Κίνα θέλει οπωσδήποτε να αντικαταστήσει τα παλαιά μαχητικά αεροσκάφη του Πολεμικού Ναυτικού του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, ενώ παράλληλα «έχει το βλέμμα» της στις προσπάθειες των ΗΠΑ να κατασκευάσουν με τη σειρά τους το μαχητικό επόμενης (έκτης) γενιάς, στο πλαίσιο του προγράμματος Next-Generation Air Dominance (NGAD).






Πηγή: https://www.onalert.gr/eksoplismoi/j-31-to-mystirio-stealth-machitiko-tha-chrisimopoieitai-apo-kinezika-aeroplanofora/413470/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες