Η «ραγισμένη καρδιά» από θλίψη μπορεί να είναι πιο επικίνδυνη από ότι νομίζεις - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Κυριακή, Οκτωβρίου 17, 2021

Η «ραγισμένη καρδιά» από θλίψη μπορεί να είναι πιο επικίνδυνη από ότι νομίζεις


Πρόκειται για μια πραγματική καρδιακή πάθηση που προέρχεται από τον εγκέφαλο και ενδέχεται να αποβεί θανατηφόρος.
Αν και μπορεί να νομίζεις ότι ο όρος «ραγισμένη καρδιά» δεν αναφέρεται σε κάτι πραγματικό, η επιστήμη αποδεικνύει ότι η καρδιά σoυ μπορεί να υποστεί βλάβη μετά από ένα θλιβερό γεγονός.

Το σύνδρομο «Broke Heart» είναι μια σπάνια κατάσταση, επίσης γνωστή ως «σύνδρομο takotsubo», όπου η καρδιά ξαφνικά σταματά ή εξασθενεί.
Συνήθως μπορεί να συμβεί μετά από ένα αγχωτικό ή συναισθηματικό γεγονός όπως το πένθος, αλλά μπορεί επίσης να προκληθεί από σημαντικά γεγονότα όπως ένας γάμος ή μια νέα δουλειά. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτό μπορεί να έχει να κάνει με λόγους που σχετίζονται με τον εγκέφαλο ενώ Ελβετοί ερευνητές πιστεύουν ότι παίζει ρόλο η ανταπόκριση του μυαλού στο στρες.
Η αιτία είναι ακόμα άγνωστη, αλλά οι επιστήμονες πιστεύουν ότι θα μπορούσε να συνδεθεί με τα αυξημένα επίπεδα ορμονών του στρες, όπως η αδρεναλίνη.
Η Dr Jelena Ghadri και οι συνεργάτες της στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ζυρίχης, εξηγούν: «Ο εγκέφαλος επεξεργάζεται τα συναισθήματα, έτσι είναι πιθανό ότι η ασθένεια ξεκινάει από τον εγκέφαλο με επιδράσεις από πάνω προς τα κάτω, στην καρδιά».
Έχει παρόμοια συμπτώματα με την καρδιακή προσβολή, συμπεριλαμβανομένης της δύσπνοιας και του θωρακικού πόνου, αλλά προκαλείται από αποκλεισμένα αιμοφόρα αγγεία αντί των αποκλεισμένων αρτηριών οι οποίες προκαλούν την καρδιακή προσβολή.
Κάθε χρόνο πλήττονται 2.500 άτομα μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μερικά από αυτά αναρρώνουν σε λίγες ημέρες, εβδομάδες ή μήνες, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις τα περιστατικά μπορεί να είναι θανατηφόρα.
Η ακριβής διαδικασία δεν είναι ακόμα πλήρως κατανοητή, αλλά ο Joel Rose, διευθύνων σύμβουλος της Cardiomyopathy UK, τόνισε: «Πρόκειται για ένα σημαντικό ερευνητικό έργο που θα βοηθήσει στη διαμόρφωση της αντίληψής μας για μια μορφή καρδιομυοπάθειας που συχνά παραβλέπεται και παραμένει ένα αίνιγμα».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες