Ξενοδοχείο με ένα ευρώ τη νύχτα – Με μία προϋπόθεση - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Νοεμβρίου 22, 2021

Ξενοδοχείο με ένα ευρώ τη νύχτα – Με μία προϋπόθεση

Όταν ο 27χρονος Τετσούγια Ινόουε αποφάσισε να αναλάβει το ryokan (παραδοσιακός ιαπωνικός ξενώνας, με τατάμι στο πάτωμα, κοινόχρηστη τουαλέτα και στρώματα για κρεβάτια) της γιαγιάς του στη Φουκουόκα, άρχισε να ψάχνει τρόπους να «αναστήσει» την οικογενειακή επιχείρηση στους νέους, σύγχρονους καιρούς.
Τότε, σκέφτηκε να αξιοποιήσει το ίντερνετ για να φέρει νέο… αίμα και να τονώσει οικονομικά την παραδοσιακή επιχείρηση.

Κάπως έτσι, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να μείνουν σε ένα δωμάτιο του ριοκάν Ασάχι, πληρώνοντας το ευτελές ποσό των 100 γεν (περί το μόλις ένα ευρώ) τη νύχτα.
Με μια μόνο προϋπόθεση: Να μεταδίδουν ζωντανά (livestreaming) ολόκληρη τη διαμονή τους.
Ωστόσο, υπάρχουν περιορισμοί στο πώς θα λειτουργεί το livestreaming.

Τι περιλαμβάνει

Όπως εξηγεί στο CNN, τα βίντεο θα έχουν μόνο εικόνα κι όχι ήχο, ώστε να προστατεύεται η ιδιωτικότητα των φιλοξενούμενων στις συζητήσεις τους ή στην τηλεφωνική τους επικοινωνία.
Οι επισκέπτες θα μπορούν να κλείνουν τα φώτα, ενώ η τουαλέτα είναι εκτός εμβέλειας κάμερας.
«Πρόκειται για ένα πολύ παλιό ριοκάν και αναζητούσα ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο» εξηγεί ο Ινόουε που ανέλαβε το παραδοσιακό πανδοχείο μόλις πέρυσι.
«Ο ξενώνας μας είναι φθηνός, οπότε πρέπει να του προσθέσουμε αξία, κάτι ιδιαίτερο ώστε όλοι να μιλούν γι’αυτό», προσθέτει ο ίδιος, παρατηρώντας πως «οι νέοι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται και τόσο για την ιδιωτικότητά τους. Κάποιους δεν τους νοιάζει να παρακολουθούνται για μία μέρα».
Τις μέρες που το δωμάτιο με το νούμερο 8 δεν θα έχει επισκέπτες, ο Ινόουε θα μεταδίδει ζωντανά τον εαυτό του στη δουλειά.

Πηγή:in.gr

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες