Γιατί κάποια φαγητά έχουν καλύτερη γεύση την επόμενη μέρα; - AgioiTheodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 01, 2021

Γιατί κάποια φαγητά έχουν καλύτερη γεύση την επόμενη μέρα;

 


Κι όμως δεν το λέμε εμείς αλλά η επιστήμη.

Συγκεκριμένα ο food scientist Charles Spence έχει μία πολύ ενδιαφέρουσα θεωρία που λέει πως κάποια συγκεκριμένα φαγητά έχουν πολύ καλύτερη γεύση όταν ξαναζεσταθούν την επόμενη μέρα.


Πόσο καιρό όμως είναι το όριο για να φάμε ξανά ένα φαγητό; Ο Charles Spence επιμένει πώς μόνο μία μέρα μπορούμε να το κάνουμε. Δηλαδή μίας ημέρας φαγητό μπορούμε με άνεση να ξαναζεστάνουμε και να έχει καλύτερη γεύση από χτες.

 
Ο Charles Spence είναι καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και επίσης ασχολείται με την ψυχολογία του φαγητού.

Τι έδειξε η έρευνα του για το ξαναζεσταμένο φαγητό:

Αν αφήσεις ένα πιάτο κοτόπουλο κάρυ μέσα στο ψυγείο, την επόμενη μέρα θα είναι πιο γευστικό διότι τα μπαχαρικά θα έχουν ωριμάσει μέσα στο πιάτο.

Τα λαζάνια όταν τα ξαναζεσταίνουμε σημαίνει πως τα ψήνουμε για δεύτερη φορά κι αυτό είναι καλό για τη γεύση των λαζανιών.

Η χθεσινή πίτσα, είναι βασιλιάς των ξαναζεσταμένων φαγητών









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες