Εφαρμογή ταυτοποιεί το σκύλο με το αποτύπωμα της μύτης του - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 08, 2021

Εφαρμογή ταυτοποιεί το σκύλο με το αποτύπωμα της μύτης του


Η εφαρμογή μπορεί μέσω του ρινικού αποτυπώματος, το οποίο είναι μοναδικό, να αναγνωρίσει το σκυλί.
Μία εταιρεία έχει δημιουργήσει μία εφαρμογή start-up τεχνητής νοημοσύνης, η οποία χρησιμοποιώντας ένα σύστημα αναγνώρισης του αποτυπώματος της μύτης των σκύλων, θα μπορεί να τους ταυτοποιεί.
Όπως συμβαίνει με τα δακτυλικά αποτυπώματα των ανθρώπων, έτσι και τα ρινικά αποτυπώματα είναι μοναδικά και παραμένουν αναλλοίωτα σε όλη τη ζωή των σκύλων.
Κάνε like στην σελίδα του Gazzetta.gr/plus στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!​
Οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να σκανάρουν τη μουσούδα του σκύλου τους από διάφορες γωνίες με την κάμερα από τα smartphones τους και το λογισμικό θα αναλύει τα μοναδικά αποτυπώματα και θα δημιουργεί ένα μοναδικό προφίλ για το κάθε κατοικίδιο με τη χρήση ενός συστήματος βαθιάς μάθησης.
Η τεχνολογία έχει δημιουργηθεί για να καλύψει δύο σενάρια. Το ένα θα είναι μία σύγκριση 1 προς 1, δηλαδή θα απαντά στο ερώτημα, είναι αυτό το ίδιο σκυλί; Το δεύτερο θα είναι σύγκριση 1 προς N, δηλαδή, ποιο αποτύπωμα μύτης ανήκει σ’ αυτό το σκύλο;

Το λογισμικό έχει ένα ποσοστό επιτυχίας 95% ως προς το πρώτο σενάριο.

Η εφαρμογή θα δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να εντοπίζουν τα κατοικίδια τους και είναι φθηνότερη από αντίστοιχες συσκευές τσιπ.

Η μεγάλη πρόκληση της εταιρίας είναι να καταφέρει να συλλέξει καλά δεδομένα αποτυπωμάτων καθώς τα σκυλιά σπάνια μπορούν να μείνουν σε σταθερή θέση, ώστε να βγει μία καλή φωτογραφία, ενώ θέλει να δημιουργήσει ένα σύστημα και για άλλα ζώα στο μέλλον.

tromaktiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες