Νέα κορωνο-απάτη στην Ιταλία: Ασθενείς του ιού υποβάλονταν σε τεστ με ΑΜΚΑ αντιεμβολιαστών - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Κυριακή, Ιανουαρίου 23, 2022

Νέα κορωνο-απάτη στην Ιταλία: Ασθενείς του ιού υποβάλονταν σε τεστ με ΑΜΚΑ αντιεμβολιαστών


Μια νέα απάτη απασχολεί σήμερα τον ιταλικό τύπο, με στόχο την παράνομη εξασφάλιση του «πράσινου πάσου εμβολιασμένου».
Όπως γράφει η εφημερίδα La Repubblica, έως τώρα απαγορεύθηκε η διεξαγωγή διαγνωστικών τεστ κορωνοϊού, σε δεκάδες φαρμακεία μεγάλων πόλεων της χώρας.

Το παράνομο σύστημα είχε ως εξής: θετικοί στον ιό, παρουσιάζονταν σε σειρά φαρμακείων, για να κάνουν τεστ. Την στιγμή της καταγραφής του αποτελέσματος, όμως, έδιναν κάρτες ΑΜΚΑ που ανήκαν σε άλλους πολίτες: σε αντιεμβολιαστές ο οποίοι, με τον τρόπο αυτό, στην συνέχεια εξασφάλιζαν πράσινο πάσο εμβολιασμένου, το οποίο δίδεται και στους θεραπευμένους από την Covid-19 και ισχύει για έξι μήνες. Με το «πάσο», επιτρέπεται η είσοδος σε πολλούς δημόσιους χώρους, σε καφέ, μέσα μεταφοράς, και γυμναστήρια.
Οι Ιταλοί περιφερειάρχες ζήτησαν από όλους τους φαρμακοποιούς, στο εξής, όποιος πολίτης υποβάλλεται σε τεστ, να φέρει μαζί του και να επιδεικνύει όχι μόνον την κάρτα ΑΜΚΑ, αλλά και ταυτότητα ή διαβατήριο, ώστε να αποφευχθούν νέες απάτες. Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την χώρα, με ιδιαίτερη έμφαση στις περιφέρειες του ιταλικού Βορρά.
Οι Ιταλοί αποδεικνύνονται αρκετά... επιρρεπείς στις απάτες. Πριν λίγο καιρό ένας 50χρονος άνδρας στην πόλη Μπιέλα της βόρειας Ιταλίας πήγε να κάνει το εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού έχοντας φορέσει... ψεύτικο χέρι σιλικόνης.

Είχε κολλήσει το ψεύτικο αντιβράχιο στο ώμο κι έκρυβε το πραγματικό του χέρι πίσω από την πλάτη. Όμως η νοσοκόμα που ετοιμαζόταν να κάνει την ένεση κατάλαβε ότι επρόκειτο για άκρο σιλικόνης από το χρώμα και αγγίζοντάς το.

Στόχος του πενηντάχρονου ήταν να εξασφαλίσει πιστοποιητικό εμβολιασμού χωρίς να λάβει το σκεύασμα κατά της COVID-19. Προσπάθησε να πείσει μάλιστα την νοσηλεύτρια να κάνει «τα στραβά μάτια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες