Το μυστηριώδες δάσος στην Ελλάδα με τα δέντρα που χορεύουν και παγώνουν το αίμα - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Κυριακή, Φεβρουαρίου 20, 2022

Το μυστηριώδες δάσος στην Ελλάδα με τα δέντρα που χορεύουν και παγώνουν το αίμα


Πού βρίσκεται το εκπληκτικό "Μονοπάτι του Ασκληπιού" ή αλλιώς το σημείο της Ελλάδας με τα χιλιάδες βότανα. Η ιστορία πίσω από το μυστηριώδες δάσος.
Το Up Stories σε συνεργασία με τον βραβευμένο δημιουργό Φώτη Πάσσο παρουσιάζουν για πρώτη φορά το μυστηριώδες δάσος με τα δέντρα χορευτές που παγώνει το αίμα σε όσους το επισκεφθούν.
Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για το εκπληκτικό "Μονοπάτι του Ασκληπιού", το σημείο της Ελλάδας με τα χιλιάδες βότανα.
Μια πανέμορφη διαδρομή εκεί που ο αρχαίος θεραπευτής, μάζευε αρωματικά φυτά και φαρμακευτικά βότανα.
Το περίεργο αυτό φυσικό φαινόμενο με τους παραμορφωμένους κορμούς των δέντρων που μοιάζουν να λικνίζονται το συναντάμε εντός του "Μονοπάτιου του Ασκληπιού".

Σύμφωνα με την παράδοση, ο Ασκληπιός συχνά ανηφόριζε προς τις πλαγιές του ξακουστού βουνού Κόζιακα (Κερκέτιο όρος 1.901 μ.υψόμετρο), τμήμα της νότιας Πίνδου που εκτείνεται από την Καλαμπάκα έως την Πύλη Τρικάλων, προκειμένου να μαζέψει αρωματικά και φαρμακευτικά βότανα για την παρασκευή φαρμάκων για την ίαση των ασθενών του. Πρόκειται για μία πανέμορφη διαδρομή μέσα στην πλούσια φύση, κάτω από αιωνόβια πλατάνια και δίπλα στα καθαρά και γάργαρα νερά του Κεφαλοπόταμου που ρέουν από την «καρδιά» του Κόζιακα και περνούν μέσα από τα χωριά Γοργογύρι, έξω από το Ξυλοπάροικο, φτάνουν στα Τρίκαλα και στη συνέχεια χύνονται στον Πηνειό. Τα νερά του ποταμού, τον χειμώνα ορμητικά και το καλοκαίρι ήρεμα, εντυπωσιάζουν ευχάριστα, όπως η εναλλαγή των χρωμάτων κάθε εποχή.

Το "Μονοπάτι του Ασκληπιού" εξελίσσεται σε viral προορισμό για όσους και όσες επιζητούν χαλάρωση και ηρεμία, μέσα σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον.
Δείτε το drone βίντεο:


Αξίζει να αναφερθεί πως παρόμοια δάση με παρόμοια χαρακτηριστικά (στρεβλωμένους κορμούς) συναντάμε τόσο στο παραθαλάσσιο δάσος στη χερσόνησο Curonian Spit που εκτείνεται από τα σύνορα της Λιθουανίας έως την ρωσική πόλη Καλίνινγκραντ όσο και στην Πολωνία.

Πιστέψτε μας. Σε κανένα από τα προηγούμενα και διάσημα δάση με "δέντρα που χορεύουν" η στρέβλωση των κορμών δεν είναι τόσο έντονη και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα τόσο μυστηριώδη όσο σε αυτό του "Μονοπατιού του Ασκληπιού".news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες