Προσποίηση συναισθημάτων: Τι συμβαίνει όταν κρύβετε τα αληθινά σας συναισθήματα; - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Κυριακή, Φεβρουαρίου 20, 2022

Προσποίηση συναισθημάτων: Τι συμβαίνει όταν κρύβετε τα αληθινά σας συναισθήματα;


Όλοι κρύβουμε τα αληθινά μας συναισθήματα από καιρό σε καιρό, είτε αυτό είναι να λέμε ένα “λευκό ψέμα” για να περισώσουμε τα συναισθήματα κάποιου είτε να κρατάμε κάτι για τον εαυτό μας για να αποφύγουμε την υπερβολική κοινή χρήση στο γραφείο. Αλλά το να κρατάμε τα συναισθήματά μας πολλές φορές μπορεί να επηρεάσει την υγεία μας, προειδοποίησε ένας ειδικός. Η προσποίηση των συναισθημάτων σας καταπονεί συναισθηματικά και μπορεί να οδηγήσει τους άλλους να αμφιβάλλουν για την ειλικρίνειά σας. Μπορεί να πιστεύατε ότι το να προσποιείστε την απάντησή σας και αυτό ήταν το πράγμα που έπρεπε να κάνετε εκείνη τη στιγμή. Αλλά τι συμβαίνει όταν το κάνετε πολύ; Πραγματικά βλάπτετε τον εαυτό σας.




Το να κρύβετε τα συναισθήματά σας με αυτόν τον τρόπο είναι διαφορετικό από τη νοοτροπία “πείτε ψέματα μέχρι να είστε εντάξει” που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν συχνά για να ξεπεράσουν τις προκλήσεις. Το να συμπεριφέρεστε σαν να είναι όλα είναι εντάξει, ακόμη και όταν δεν είναι, μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην υγεία σας.

Πώς μπορεί να σας επηρεάσει και τι μπορείτε να κάνετε για να σπάσετε τον κύκλο της παραποίησης;
Υπερεργασία του εγκεφάλου σας: Η Frederique εξηγεί ότι ενώ οι άνθρωποι πιστεύουν ότι μπορούν να επωφεληθούν από το να προσποιούνται ότι όλα είναι καλά ενώ δεν είναι, στην πραγματικότητα παίρνει περισσότερα από εσάς όσον αφορά την ενέργεια. “Το να προσποιείτε μια απάντηση απαιτεί περισσότερη ενέργεια από εσάς, επειδή ο εγκέφαλός σας πρέπει να δεσμευτεί περαιτέρω για να την κάνει να λειτουργεί για εσάς με τρόπο που είναι ασυνήθιστο για εσάς. Αυτό σημαίνει ότι γνωστικά, χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια και αυτό είναι συναισθηματικά καταπονημένο. Καθώς προσπαθείτε να ανταποκριθείτε διαφορετικά από τον τρόπο που θα κάνατε ενστικτωδώς, ενεργοποιείτε περισσότερη εγκεφαλική δύναμη”. Και όταν λέτε ψέματα στον εαυτό σας με αυτόν τον τρόπο, ο εγκέφαλός σας πρέπει να κάνει πολλαπλές εργασίες με τις πληροφορίες που του στείλατε, πράγμα που σημαίνει ότι όλη η ενέργειά του δεν εστιάζει μόνο σε μία εργασία.


Στρες: Εκτός από την υπερβολική εργασία του εγκεφάλου σας, το να προσποιείστε ότι είστε καλά για χάρη της εμφάνισης μπορεί να προκαλέσει άγχος επειδή παράγει κορτιζόλη. Γνωστή ως η ορμόνη του στρες, η κορτιζόλη επηρεάζει τα χέρια, τα γόνατα, τους μύες, τα μάγουλα, τον καρδιακό ρυθμό και την αναπνοή. Σημαίνει ότι το να το προσποιείτε όχι μόνο επηρεάζει τον εγκέφαλό σας, αλλά μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο σε ολόκληρο το σώμα σας. Όσο περισσότερο το προσποιείτε, τόσο περισσότερο στρες βιώνετε και τόσο περισσότερη κορτιζόλη απελευθερώνεται. Αυτό αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και στη συνέχεια είστε επιρρεπείς στο κρυολόγημα και τη γρίπη.
Οι άνθρωποι βλέπουν ακριβώς μέσα από εσάς: Και ενώ μπορεί να νομίζετε ότι ξεφεύγετε από αυτό, στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι μπορούν να αισθάνονται όταν δεν είστε ειλικρινείς. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το ένστικτό σας στην πραγματικότητα σου λέει ότι κάτι δεν πάει καλά. Πράγματι, το άτομο προσποιείται την απάντησή του. Αν ξέρετε ότι σας έχει συμβεί αυτό, ξέρετε ότι αυτό έχει συμβεί σε άλλους ανθρώπους για εσάς. Οπότε, σταματήστε να το κάνετε αυτό καθώς μακροπρόθεσμα βλάπτει εσάς και τους ανθρώπους γύρω σας.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες