Εμβόλιο Novavax στην Ελλάδα: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για ραντεβού - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 02, 2022

Εμβόλιο Novavax στην Ελλάδα: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για ραντεβού


Στην Ελλάδα αναμένεται να έρθουν σύντομα οι πρώτες δόσεις του εμβολίου της Novavax για τον κορονοϊό, εμβόλιο το οποίο αναμενόταν εδώ και καιρό στη χώρα μας. Την είδηση ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, η Ελλάδα θα παραλάβει άμεσα 474.000 δόσεις του εμβολίου Novavax.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωσης για τους εμβολιασμούς, στις 21 Φεβρουαρίου θα φθάσουν στην Ελλάδα οι πρώτες 168.000 δόσεις του Novavax ενώ στις αρχές Μαρτίου θα ανοίξουν εμβολιαστικά κέντρα ώστε να μπορούν να εμβολιαστούν οι πολίτες που το επιθυμούν.

«Θα ανοίξουμε κάποια συγκεκριμένα εμβολιαστικά κέντρα από τις αρχές Μαρτίου», όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Nuvaxovid: Εμβόλιο με βάση πρωτεΐνες

Το Nuvaxovid είναι ένα εμβόλιο με βάση πρωτεΐνες που προκαλούν ανοσοαπόκριση, χωρίς ιό. Η τεχνολογία του, που είναι πιο κλασική από εκείνην εμβολίων που είχαν εγκριθεί νωρίτερα, είναι παρόμοια με εκείνην των εμβολίων κατά της ηπατίτιδας Β και του κοκκύτη, που δημιουργήθηκαν πριν από πολλές δεκαετίες και χρησιμοποιούνται ευρέως σε όλο τον κόσμο.

Οι κύριες κλινικές έρευνες –μία στη Βρετανία και η άλλη στις ΗΠΑ και στο Μεξικό– με τη συμμετοχή περισσότερων από 45.000 ανθρώπων, έδειξαν «περίπου 90%» αποτελεσματικότητα στη μείωση των περιπτώσεων συμπτωματικής Covid.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, το εμβόλιο της Novavax αδειοδοτήθηκε τόσο από τον ΠΟΥ όσο και από τον EMA.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες