Καιρός: Υποχωρούν τα έντονα φαινόμενα - Τοπικές νεφώσεις - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Μαρτίου 01, 2022

Καιρός: Υποχωρούν τα έντονα φαινόμενα - Τοπικές νεφώσεις


  • Βροχές κεντρικά και νότια και χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και νότιας χώρας
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 5 με 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ

Σήμερα Τρίτη Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και την Κρήτη. Κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, στα ημιορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε σχετικά χαμηλά επίπεδα φθάνοντας στα βόρεια τους 07 με 09 βαθμούς, στα κεντρικά τους 10 με 12 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 13 με 14 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, που θα είναι τοπικά ισχυρός στα βόρεια.

ΤΕΤΑΡΤΗ 02-03-2022
Στη βόρεια Ελλάδα παροδικές νεφώσεις και στα ορεινά και ημιορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας χιονοπτώσεις που γρήγορα θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Στερεά, στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την Κρήτη, τις νότιες Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και τα ορεινά της Κρήτης και στα ημιορεινά, της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς τις πρωινές ώρες και της Πελοποννήσου από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 και πρόσκαιρα στα νότια έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές τους 7 με 9 βαθμούς Κελσίου ενώ στη νησιωτική χώρα θα φτάσει έως τους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά ο οποίος τις βραδινές ώρες στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

ΠΕΜΠΤΗ 03-03-2022
Στις Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά της Κρήτης και της Εύβοιας και βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός, από το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές, ενώ στα ηπειρωτικά ορεινά θα πέσουν λίγα χιόνια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στην περιοχή των Δωδεκανήσων 7 και τοπικά 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά που κατά τόπους θα είναι ισχυρός κυρίως στη δυτική Μακεδονία και στο εσωτερικό της Ηπείρου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04-03-2022
Στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, την Κρήτη και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές εκτός των νησιών του ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά ορεινά χιονοπτώσεις. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι στα βόρεια μεταβλητοί ασθενείς και στα νότια δυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά, κατά τόπους ισχυρός στα βορειοδυτικά.

ΣΑΒΒΑΤΟ 05-03-2022
Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και από το απόγευμα στις Σποράδες, την Εύβοια και τις Κυκλάδες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα νοτιοδυτικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

Καιρός Αττική
Καιρός: Υποχωρούν τα έντονα φαινόμενα - Τοπικές νεφώσεις
Στην Αθήνα προβλέπονται νεφώσεις τις επόμενες μέρες παροδικά αυξημένες . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 10 με 12 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη
Καιρός: Υποχωρούν τα έντονα φαινόμενα - Τοπικές νεφώσεις
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 8 με 10 βαθμούς Κελσίου


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες