Τέταρτη δόση εμβολίου: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα των ραντεβού για τους άνω των 80 ετών – «Παράθυρο» για επέκταση στον γενικό πληθυσμό - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Απριλίου 07, 2022

Τέταρτη δόση εμβολίου: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα των ραντεβού για τους άνω των 80 ετών – «Παράθυρο» για επέκταση στον γενικό πληθυσμό


Ανοίγει σήμερα, 7 Απριλίου, η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό με την 4η δόση εμβολίου κατά Covid-19, για τους άνω των 80 ετών. Την επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσει το άνοιγμα της πλατφόρμας των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 70-79 και ακολούθως για την ηλικιακή ομάδα 60-69.
Δικαιούχοι της 4ης δόσης είναι περίπου 1,3 εκατομμύρια πολίτες άνω των 60 ετών. Ο επαναληπτικός εμβολιασμός γίνεται με mRNA εμβόλιο (Pfizer ή Moderna), 4 μήνες μετά τον προηγούμενο εμβολιασμό. Τέταρτη δόση δεν προτείνεται σε άτομα που έχουν νοσήσει μετά τη χορήγηση της 3ης δόσης.
Ο εμβολιασμός με την 4η δόση είναι προαιρετικός ενώ δεν αποκλείεται επέκτασή του στον γενικό πληθυσμό από τον φθινόπωρο. Σχετική εκτίμηση έκανε χθες η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα σε συνέντευξή της στα «Παραπολιτικά».
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «η δική μου εκτίμηση είναι ότι θα πάμε σε τέταρτη δόση για όλους. Νομίζω από τον Σεπτέμβριο θα είναι όπως η γρίπη, ο χειμώνας θα είναι μπροστά. Θα έχει περάσει αρκετός χρόνος από το εμβόλιο, νομίζω θα πάμε σε ετήσια δόση ή αναμνηστική δόση».

Σύμφωνα με την κα Γκάγκα, πιο ευάλωτοι στον ιό είναι πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας. «Αυτό που βλέπουμε από την επιδημιολογική επιτήρηση είναι ότι έχουμε λιγότερα παιδιά, λιγότερους εφήβους, λιγότερους νέους ενήλικες. Και το όριο ηλικίας των κρουσμάτων ανεβαίνει που σημαίνει ότι αυτοί που ειναι ευάλωτοι είναι οι μεγαλύτερες ηλικίες», σημείωσε.

Αναφορικά με τα χαλάρωση των μέτρων από την 1η Μαϊου, η αναπληρώτρια υπουργός είπε: «Το συζητάμε αλλά και πάλι σας λεω ότι είναι θέμα επιδημιολογικής επιτήρησης και δεδομένων, και βαδίζουμε με βάση το τι βλέπουμε».

Για το Πάσχα, η κ. Γκάγκα δήλωσε: «Νομίζω ότι η σύσταση εξακολουθεί να είναι ισχυρή όταν είμαστε έξω σε συγχρωτισμό να έχουμε μάσκα, υποχρεωτική δεν είναι. Άρα όταν κάνουμε την πορεία του Επιταφίου όλοι μαζί είναι καλό να φοράμε τη μάσκα, όπως και στην Ανάσταση αν μαζευτούμε πολύς κόσμος είναι καλό να φοράμε τη μάσκα».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες