Καιρός: Bροχές και υποχώρηση της αφρικανικής σκόνης σήμερα - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Απριλίου 01, 2022

Καιρός: Bροχές και υποχώρηση της αφρικανικής σκόνης σήμερα


Βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, τοπικά ισχυρές στα Βορειοδυτικά. Τελευταία ημέρα έντονης μεταφοράς σκόνης από την Αφρική. 

Ο καιρός με μια ματιά
Αυξημένη συννεφιά κατά περιόδους με βροχές στα δυτικά κεντρικά και βόρεια τοπικά ισχυρές στα βορειοδυτικά -Μεταφορά σκόνης από την Αφρική
Η θερμοκρασία σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή θα φτάσει τοπικά τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου
Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 7 με 8 μποφόρ και πιθανόν τα 9 μποφόρ στο Αιγαίο με εξασθένηση από το απόγευμα

Η προοπτική του καιρού
Με κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες και με τοπική συννεφιά θα κυλήσουν οι επόμενες μέρες. Παροδικές βροχές το Σαββατοκύριακο στα δυτικά και βόρεια που από βδομάδα θα σταματήσουν

Σήμερα στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά και τα βόρεια, οι οποίες στα βορειοδυτικά είναι πιθανό πρόσκαιρα να είναι ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειοδυτικά ορεινά. Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βορειοδυτικά όπου η μέγιστη τιμή της θα φτάσει τους 12 με 14 βαθμούς ενώ στις υπόλοιπες περιοχές δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στη Βόρεια Κρήτη τους 24 βαθμούς .

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ
Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, τις πρωινές ώρες αυξημένες, ενώ από νωρίς το απόγευμα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 6 με 7 και στα ανατολικά 8 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση του καιρού προβλέπεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες