Σαγκάη lockdown: Η Κίνα στέλνει στρατό και υγειονομικούς για μαζικά τεστ 26 εκατ. πολιτών - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Απριλίου 04, 2022

Σαγκάη lockdown: Η Κίνα στέλνει στρατό και υγειονομικούς για μαζικά τεστ 26 εκατ. πολιτών


Σε μία από τις μεγαλύτερες απαντήσεις στη δημόσια υγεία της χώρας ποτέ, η Κίνα έστειλε σήμερα χιλιάδες εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και στρατιωτικό προσωπικό στη Σαγκάη για να βοηθήσουν στην εκτέλεση τεστ COVID-19 για τα 26 εκατομμύρια κατοίκους της. Κάποιοι κάτοικοι έπρεπε να ξυπνήσουν νωρίς πριν την αυγή για να κάνουν τεστ νουκλεϊκού οξέος, πολλοί από τους οποίους έκαναν ουρά ενώ φορούσαν ακόμη τις πιτζάμες τους, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.




Σύμφωνα με εφημερίδα των ενόπλων δυνάμεων, ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός (PLA) έστειλε πάνω από 2.000 ιατρικό προσωπικό από τον Στρατό, το Ναυτικό και τις κοινές δυνάμεις υποστήριξης υλικοτεχνικής υποστήριξης στη Σαγκάη. Συνολικά περισσότεροι από 10.000 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας έχουν σταλεί στη Σαγκάη από επαρχίες όπως το Jiangsu, το Zhejiang και το Πεκίνο, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης. Από το πρώτο ξέσπασμα της COVID-19 στη Γουχάν στις αρχές του 2020, αυτή είναι η μεγαλύτερη απάντηση στη δημόσια υγεία της Κίνας.



Η Σαγκάη ξεκίνησε ένα lockdown δύο σταδίων την περασμένη Δευτέρα και το επέκτεινε για να περιορίσει σχεδόν όλους τους κατοίκους στα σπίτια τους. Στις 3 Απριλίου, υπήρχαν 8.581 ασυμπτωματικά κρούσματα του ιού COVID-19 και 425 συμπτωματικά κρούσματα της νόσου στη Σαγκάη. Εν τω μεταξύ, οι κάτοικοι κλήθηκαν να αυτοεξεταστούν χρησιμοποιώντας τεστ αντιγόνου COVID-19. Αν και το ξέσπασμα είναι σχετικά μικρό για τα παγκόσμια πρότυπα, η Σαγκάη έχει χρησιμεύσει ως δοκιμαστική περίπτωση για τη στρατηγική εξάλειψης της Κίνας, η οποία αποτελείται από δοκιμές, παρακολούθηση και καραντίνα όλων των θετικών κρουσμάτων.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες