Πώς θα γίνει η επιστροφή χρημάτων για τους λογαριασμούς ρεύματος - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Μαΐου 06, 2022

Πώς θα γίνει η επιστροφή χρημάτων για τους λογαριασμούς ρεύματος


Τον μήνα Ιούνιο επιδοτείται το 60% της αύξησης για όλους τους λογαριασμούς ρεύματος που έχουν χρεωθεί οι καταναλωτές και έχουν εκδοθεί από τον Δεκέμβριο του 2021 μέχρι τον Μάιο 2022.
Η επιστροφή των αναδρομικών θα γίνει στο IBAN των πολιτών.
Το ποσοστό της επιδότησης αφορά νοικοκυριά με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα έως 45.000 ευρώ. Η επιδότηση δεν μπορεί να ξεπερνά τα 600 ευρώ ανά καταναλωτή.
Η επιστροφή δίνεται σε όσους πλήρωσαν συνολική αύξηση ρεύματος τους έξι μήνες άνω των 30 ευρώ (και επομένως θα λάβουν τουλάχιστον 18 ευρώ).
Σημειώνεται ότι μετράει η ημερομηνία έκδοσης του λογαριασμού και με βάση αυτή γίνεται η επιστροφή, όχι βάσει της περιόδου κατανάλωσης.

Ηλεκτρονικά η αίτηση
Απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη της ενίσχυσης είναι η εκδήλωση ενδιαφέροντος, σε σχετική πλατφόρμα που θα γίνει γι’ αυτόν τον σκοπό, με συνεργασία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της ΑΑΔΕ.
Εκεί, θα αντλούνται τα στοιχεία της κύριας κατοικίας από την ΑΑΔΕ(βάσει του Ε1), όπως και ο σχετικός αριθμός του ρολογιού ρεύματος και ο ωφελούμενος θα βεβαιώνει τα στοιχεία αυτά.


Κατόπιν, τα στοιχεία των χρεώσεων ρεύματος, για κάθε ρολόι, θα αντλούνται από τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας.
Στην περίπτωση που έχει ο ενδιαφερόμενος αλλάξει σπίτι ή από αμέλεια δεν έχει δηλώσει τον αριθμό της παροχής, θα πρέπει να κάνει την σχετική διόρθωση στο μητρώο της ΑΑΔΕ ηλεκτρονικά.
Πριν βγει από την πλατφόρμα θα δηλώνει το ΙΒΑΝ στο οποίο θα πιστωθούν εντός του Ιουνίου τα χρήματα που θα δοθούν από το κράτος.
Σε ό,τι αφορά τους φοιτητές θα λάβουν επίδομα, εφόσον το δηλώνουν ως κύρια κατοικία.
Μέσα έως τέλη Ιουνίου οι πρώτες πιστώσεις
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει σχέση ούτε με τον πάροχο ούτε με τον λογαριασμό της ενέργειας αλλά θα είναι λεφτά στον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου, είτε είναι ιδιοκτήτης είτε ενδεχομένως και ο ενοικιαστής.
Οπως είπε, θα υπάρξει μία πλατφόρμα που θα είναι εξαιρετικά αναλυτική και εύχρηστη, που θα λειτουργήσει από αρχές Ιουνίου, και στην πλατφόρμα αυτή μέσω της αίτησης θα δουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό οι Ελληνες πολίτες που έχουν οικογενειακό εισόδημα μέχρι 45.000 ευρώ επιστροφή έως και 600 ευρώ, το 60% δηλαδή των αυξήσεων μετά τις εκπτώσεις που τους έχουν ήδη δοθεί από τον Δεκέμβριο μέχρι και τον Μάιο.
Εξήγησε, τέλος, πως μπορούμε βάσιμα να υπολογίσουμε ότι από τα μέσα με τέλη Ιουνίου, ανάλογα με το πώς θα πηγαίνουν και οι δηλώσεις, ο κόσμος θα αρχίσει να βλέπει πίσω τα χρήματα στους τραπεζικούς του λογαριασμούς.
Νewsroom— Huffpost Greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες