Τσάντα με εργαλεία έπεσε από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό –Σήμερα θα είναι στη Βρετανία - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Νοεμβρίου 21, 2023

Τσάντα με εργαλεία έπεσε από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό –Σήμερα θα είναι στη Βρετανία

NASA/JSC

Άνθρωποι είμαστε, κάνουμε λάθη. Κάποια δεν τα μαθαίνει ποτέ κανείς άλλος. Άλλα τα μαθαίνει όλος ο κόσμος.
Μια ξεχωριστή θέση σε αυτήν την κατηγορία απέκτησε η τσάντα με τα εργαλεία που έχασαν οι αστροναύτες της NASA, Jasmin Moghbeli και Loral O’Hara.

Όπως έφτιαχναν ένα ηλιακό πάνελ στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, 400 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη και προσπάθησαν να πιάσουν μια τσάντα, μια άλλη εγκατέλειψε (επισήμως, είχε τοποθετηθεί σε λάθος σημείο). Σύντομα εντοπίστηκε σε τροχιά γύρω από τη Γη από αστρονόμους εδάφους.
Πιο συγκεκριμένα, την εντόπισαν οι άνθρωποι του Virtual Telescope Project την περασμένη εβδομάδα.




Είπαν πως είναι εκπληκτικά φωτεινή και παρ’ όλο που λάμπει οριακά κάτω από το όριο ορατότητας δια γυμνού οφθαλμού, ερασιτέχνες που έχουν τηλεσκόπια μπορούν να τη δουν.

Αρχικά θα την μπερδέψουν για λαμπερό αστέρι που κινείται αργά.

Οι ειδικοί εκτιμούν πως οι Βρετανοί που ζουν στο νότο θα μπορούν να δουν την τσάντα την Τρίτη 21/11, μεταξύ 8.24 και 8.34 το βράδυ.
Σημειώθηκε πως αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που αστροναύτες… έχασαν κάτι που είχαν πάρει μαζί τους σε αποστολή.

Το 1965, ο αστροναύτης της NASA, Εντ Γουάιτ έχασε ένα εφεδρικό γάντι κατά τη διάρκεια ενός διαστημικού περιπάτου έξω από το διαστημόπλοιό του Gemini 4.

Το 2006, ο Πιρς Σέλερες έχασε μια σπάτουλα, ενώ επισκεύαζε μια θερμική ασπίδα.

Το 2008 η Heidemarie Stefanyshyn-Piper έχασε τσάντα με εργαλεία, επισκεύαζε ένα πρόβλημα που ‘χε προκύψει σε ηλιακό πάνελ. Εκείνη η τσάντα ήταν ορατή για 4 μήνες.

Η NASA αστειεύτηκε ότι έπρεπε να έχουν τοποθετήσει στην τσάντα μια συσκευή παρακολούθησης, ώστε το πλήρωμα να μπορεί να ανακτήσει το χαμένο κιτ την επόμενη φορά που θα ολοκληρώσει μια τροχιά.
«Ο έλεγχος αποστολής ανέλυσε την τροχιά της τσάντας και διαπίστωσε ότι ο κίνδυνος επανεπαφής με τον σταθμό είναι χαμηλός και ότι το πλήρωμα και ο διαστημικός σταθμός είναι ασφαλείς, χωρίς να απαιτούνται ενέργειες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες