Ιδιοφυία Ετών 12: Τελείωσε Λύκειο και Κολέγιο την ίδια εβδομάδα και έχει δύο εταιρείες - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Ιουνίου 12, 2021

Ιδιοφυία Ετών 12: Τελείωσε Λύκειο και Κολέγιο την ίδια εβδομάδα και έχει δύο εταιρείες


Ο 12χρονος Μάικ Γουίμερ είναι μια μικρή Ιδιοφυία καθώς αποφοίτησε ταυτόχρονα από Λύκειο και Κολέγιο.
Ο 12χρονος «Αϊνστάιν» Μάικ Γουίμερ αποφοίτησε από το Λύκειο και το Κολέγιο την ίδια εβδομάδα καθώς η πανδημία τού έδωσε χρόνο να διαβάσει παραπάνω και να καταφέρει να τελειώσει και τα δύο. Ο μικρός όμως όχι μόνο τελείωσε τις σπουδές του, αλλά διαχειρίζεται μάλιστα και δύο τεχνολογικές επιχειρήσεις!
Ο Μάικ Γουίμερ εξήγησε πως λόγω της καραντίνας δεν χρειαζόταν να μετακινείται και να πηγαίνει στο πανεπιστήμιο και μπορούσε να παρακολουθήσει περισσότερα μαθήματα. Έτσι κατόρθωσε να τελειώσει το Λύκειο και κολλέγιο ταυτόχρονα.
Κάτι που θα ήταν ένα απίστευτο επίτευγμα για πολλούς, για τον Γουίμερ ήταν... ευκολάκι. Πήρε το πρώτο του iPad 18 μηνών και μέχρι την ηλικία των 5 είχε μάθει προγραμματισμό.


Όταν ήταν μόλις 7 ετών, ξεκίνησε την πρώτη του τεχνολογική εταιρεία «Next Era Innovations» η οποία παρέχει ρομποτικές εφαρμογές για το ρομπότ ΝΑΟ. Η δεύτερή του startup «Reflect Social» συνδυάζει δημοφιλείς πλατφόρμες κοινωνικών μέσων παρέχοντας μια νέα δυναμική κοινωνική εμπειρία.
Νομικά η διαχείριση των εταιρειών του γίνεται από τους γονείς του, αλλά είναι δικές του επιχειρήσεις. Αν και το διάβασμα είναι εύκολη υπόθεση για εκείνον, πολλές φορές δυσκολεύεται να βρει δασκάλους που τον παίρνουν σοβαρά.
«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που όταν βλέπουν την ηλικία μου, λένε "Ω, δεν μπορείς να κάνεις αυτό το πρόγραμμα σπουδών" ή "Είναι πολύ αυστηρό για εσένα". Το να βρεις εκπαιδευτικούς που θέλουν να καλλιεργήσεις την ικανότητά σου είναι πολύ πιο δύσκολο από ότι φαίνεται» περιγράφει.

Ορισμένοι πιστεύουν ότι ο Γουίμερ στερείται την παιδική ηλικία. Ο ίδιος, όμως, επιμένει ότι αυτό δεν ισχύει.
«Ξέρετε, αν κοιτάξετε γύρω από το δωμάτιό μου, υπάρχουν αυτοκίνητα Hot Wheels και κομμάτια από Lego στο πάτωμα. Έχω όλο τον χρόνο να κάνω τα πάντα, είτε πρόκειται για το σχολείο είτε για τις επιχειρήσεις μου» εξηγεί ο ίδιος.
Ο 12χρονος έχει πλέον πολλές προσφορές εργασίας, αλλά σκέφτεται να συνεχίσει την εκπαίδευσή του και να εργαστεί πάνω στις startups που έχει δημιουργήσει.








 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες