Σχολεία: Θα ανοίξουν στις 10 Γενάρη με 30.000 κρούσματα; Τι μέτρο που ίσως πέσει στο «τραπέζι» - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 31, 2021

Σχολεία: Θα ανοίξουν στις 10 Γενάρη με 30.000 κρούσματα; Τι μέτρο που ίσως πέσει στο «τραπέζι»


Τα 80.000 κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο τριήμερο στη χώρα μας ανησυχούν ιδιαιτέρως τους γονείς, οι οποίοι καλούνται να στείλουν τα παιδιά τους πίσω στα σχολεία από τις 10 Ιανουαρίου.
Στο «τραπέζι» της επιτροπής των ειδικών του υπ. Υγείας πέφτει την επόμενη εβδομάδα η λειτουργία των σχολείων εν μέσω της κυριαρχίας της μετάλλαξης Όμικρον που έφερε «τσουνάμι» νέων μολύνσεων Covid-19 λίγες πριν ημέρες πριν από την έλευση της νέας χρονιάς. Οι γονείς των μαθητών αγωνιούν για το αποτύπωμα που θα έχει η νέα μετάλλαξη στα σχολεία και αν η διασπορά ανάμεσα στους μαθητές βγει εκτός ελέγχου, και ζητούν μέτρα και αναθεώρηση των πρωτοκόλλων που ισχύουν.

Την ίδια ώρα πληθαίνουν και οι φωνές των ειδικών που κάνουν λόγο για παράταση μίας εβδομάδας στις διακοπές των μαθητών, καθώς η αποκλιμάκωση στους αριθμούς των μολύνσεων, που καταγράφονται, θα αργήσει. Ενώ ακόμα πιο δύσκολα αναμένονται τα πράγματα, αν επιβεβαιωθεί η εκτίμηση του καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ Δημοσθένη Σαρηγιάννη για ακόμα και 60.000 κρούσματα ημερησίως στις 20 του μήνα.

Στην κυβέρνηση αν και επιθυμούν τα σχολεία να ανοίξουν, όπως είναι προγραμματισμένο, στις 10 Ιανουαρίου, ωστόσο οι ειδικοί ανοίγουν και πάλι τη συζήτηση για αναθεώρηση του πλαισίου λειτουργίας των σχολικών τάξεων, με την επιτροπή, όπως ανέφερε σήμερα ο καθηγητής Μικροβιολογίας κ. Αλκιβιάδης Βατόπουλος, να συνεδριάζει την επόμενη εβδομάδα.
Μιλώντας, ωστόσο, σήμερα στον ΣΚΑΪ η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μάκρη ανέφερε ότι έχουμε δέκα ήμερες μπροστά μας για να αξιολογηθούν τα δεδομένα, ενώ ο προγραμματισμός και η διάθεση της κυβέρνησης είναι τα σχολεία να ανοίξουν στις 10 Ιανουάριου με τα πρωτόκολλα που θα εισηγηθούν οι ειδικοί. Η κ. Μακρή ανέφερε επίσης ότι τα πρωτόκολλα που είχαμε μέχρι τώρα απέδωσαν. Η υφυπουργός δήλωσε ότι από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021, έκλεισαν 200 τμήματα στα περίπου 81.000.

Ενώ, επεσήμανε ότι ενδεχομένως η έναρξη των σχολείων θα μπορούσε να γίνει με ένα rapid τεστ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες σύμφωνα με την ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε ανεστάλησαν όλες οι σχολικές εκδρομές.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες