Καθημερινοί τρόποι εξοικονόμησης χρημάτων μέσα στο σπίτι - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Ιανουαρίου 24, 2022

Καθημερινοί τρόποι εξοικονόμησης χρημάτων μέσα στο σπίτι


Μείωση των εξόδων τους έως και 40% μπορούν να δουν άμεσα οι καταναλωτές με έξυπνες κινήσεις και με τη βοήθεια της τεχνολογίας μέσα στα νοικοκυριά τους.

Οι τιμές σε προϊόντα και υπηρεσίες αυξάνονται συνεχώς, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να δυσκολεύονται όλο και περισσότερο με την εξοικονόμηση χρημάτων. Με καθημερινή αξιοποίηση της τεχνολογίας και με δημιουργικούς τρόπους μέσα στο σπίτι, οι καταναλωτές μπορούν να γλιτώσουν χρήματα και να μειώσουν αισθητά τα έξοδα τους.

Εξοικονόμησε έως 40% στην κατανάλωση νερού

Με την χρήση φίλτρων νερού σε βρύσες κουζίνας και ντους, οι καταναλωτές θα πάρουν μια ‘’ανάσα’’ στο πορτοφόλι τους, καθώς θα δουν τους λογαριασμούς τους να μειώνονται αισθητά. Αυτό συμβαίνει καθώς με τα ειδικά φίλτρα εξοικονόμησης, το νερό αναμειγνύεται με αέρα ώστε να αυξηθεί η ταχύτητά του. Έτσι δημιουργείται η αίσθηση ότι ρέει περισσότερο, ενώ μειώνει την κατανάλωση κατά 40%. Ένας ακόμη έξυπνος και εύκολος τρόπος, είναι η ανακύκλωση του νερού για άλλες χρήσεις. Για παράδειγμα αν φρούτα και λαχανικά πλυθούν σε μια λεκάνη, το νερό αυτό μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί για πότισμα.

Ήξερες ότι…

Έρευνα του National Geographic, έδειξε πως το 5 με 20% του νερού, που ξοδεύεται καθημερινά στον πλανήτη, χρησιμοποιείται από τα νοικοκυριά;

Μείωσε έξυπνα την κατανάλωση ρεύματος

Με πρόσφατες αυξήσεις σε ρεύμα πετρέλαιο και αέριο, οι καταναλωτές θα κληθούν να πληρώσουν πολύ περισσότερα χρήματα σε σχέση με το 2021. Ένας άμεσος τρόπος μείωσης της χρήσης των καλοριφέρ ή των air-condition, είναι η αξιοποίηση αφυγραντήρα στο σπίτι, ο οποίος έχει ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση. Συγκεκριμένα, όταν ο αέρας μέσα στο σπίτι έχει ποσοστό υγρασίας, μεταξύ 50-55%, διατηρείται ζεστός πιο εύκολα συνεπώς ενισχύει την εξοικονόμηση του ρεύματος.

Επιπλέον η χρήση του νυχτερινού ρεύματος κοστίζει πολύ λιγότερο από το συμβατικό. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κατά τις ώρες της νυχτερινής χρέωσης, η ζήτηση του ρεύματος είναι μικρότερη. Αν λοιπόν ένας καταναλωτής χρησιμοποιεί για παράδειγμα το πλυντήριο ρούχων, τον φούρνο, το air-condition και άλλες κοστοβόρες ηλεκτρικές συσκευές συγκεκριμένες ώρες μέσα στη μέρα, θα μπορέσει να εξοικονομήσει ένα σημαντικό ποσό χρημάτων. Οι ώρες αυτές από 1 Νοεμβρίου έως 30 Απριλίου είναι 02:00-08:00 και 15:00-17:00 ενώ από 1 Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου οι ώρες του νυχτερινού ρεύματος είναι από 23:00-07:00. Οι καταναλωτές με μια αίτηση στον ΔΕΔΔΗΕ μπορούν να αποκτήσουν τα πλεονεκτήματα του νυχτερινού ρεύματος και να εξοικονομήσουν σημαντικό ποσό χρημάτων.

Δημιουργικές ιδέες για μεγαλύτερη εξοικονόμηση

Ακόμα και αν έχετε μικρή βεράντα ή κήπο, φυτέψτε βότανα που χρησιμοποιούνται καθημερινά στην μαγειρική. Φυτεύοντας δυόσμο, βασιλικό, κόλιανδρο, μέντα, θα εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα από τα ψώνια σας. Για παράδειγμα ένα γλαστράκι βασιλικού κοστίζει από 2€ έως 4€ ενώ στα ράφια του super market το βρίσκει κανείς με 63€/κιλό, όπως και ένα γλαστράκι δενδρολίβανου που μπορείτε να το προμηθευτείτε από ένα φυτώριο με 3-5€ ενώ το κόστος του στο supermarket φτάνει επίσης τα 63€/κιλό. Έτσι τα μυρωδικά θα αφαιρεθούν εντελώς από το καλάθι των αγορών σας.

Αξιοποίησε υλικά που έχεις σπίτι

Μια από τις πιο ακριβές αγορές στο super market είναι τα καθαριστικά. Μια εναλλακτική και οικονομική λύση είναι η χρήση των DIY(Do It yourself) καθαριστικών.

Μαγειρική σόδα: Οι ειδικοί λένε πως αν ρίξετε 1/2 φλ. μαγειρική σόδα στον νεροχύτη θα καθαρίσουν τέλεια όλοι οι σωλήνες.

Τσάι: Βοηθάει τόσο στην καθαριότητα του σπιτιού όσο και στο σφουγγάρισμα του παρκέ.

Κορν Φλάουρ: Καθαρίζει τους λιπαρούς λεκέδες από το χαλί. Αφήστε το να δράσει για περίπου 30 λεπτά.

Πούλησε online ότι δεν χρησιμοποιείς

Υπάρχουν πλέον online τρόποι που μπορεί κανείς να επωφεληθεί πουλώντας πράγματα που δεν είναι του είναι πλέον χρήσιμα. Η τάση αυτή έχει εξελιχθεί και ως ένας νέος τρόπος απόκτησης μικρού συμπληρωματικού εισοδήματος. Υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες πώλησης μεταχειρισμένων αντικειμένων, όπως ρούχα, αξεσουάρ, παιχνίδια κλπ., σε ανθρώπους που ζουν στην Ελλάδα ή και το εξωτερικό.
Depop: Πώληση ρούχων τα οποία είναι δεύτερο χέρι αλλά σε καλή κατάσταση
Shopify: Πώληση αντικειμένων
Preloved: Πώληση από μπλουζάκια μέχρι και σπίτια σε ελληνικά νησιά

Εξοικονόμησε έως 40% στην ασφάλεια αυτοκινήτου

Η τεχνολογία διαρκώς εξελίσσεται και οι καταναλωτές μπορούν πλέον εύκολα και γρήγορα να βρουν ασφάλεια αυτοκινήτου στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς και να εξοικονομήσουν έως 40% μέσα από την online πλατφόρμα σύγκρισης τιμών και καλύψεων για ασφάλειες αυτοκινήτου Pricefox.gr. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα έχει δημιουργηθεί ώστε να είναι απόλυτα εύχρηστη ακόμη και για χρήστες μη εξοικειωμένους με την τεχνολογία. Άλλωστε τα βήματα είναι τόσο απλά που μόλις σε 30’’ ο καταναλωτής συγκρίνει πάνω από 40 πακέτα και καλύψεις της αγοράς ενώ μάλιστα μπορεί να αγοράσει ασφάλεια αγροτικού, ασφάλεια επαγγελματικού και ασφάλεια φορτηγού ιδιωτικής χρήσης στην καλύτερη τιμή της αγοράς μέσα σε 2’.

Μπαίνεις στο Pricefox.gr
Βάζεις την πινακίδα και μερικά στοιχεία του οδηγού
Διαλέγεις ανάμεσα σε πακέτο βασικής, πυρός / κλοπής και μικτής
Προσθέτεις όποιο συνδυασμό καλύψεων επιθυμείς
Επιλέγεις την διάρκεια της ασφάλισης (τρίμηνη, εξάμηνη, ετήσια)
Συγκρίνεις τιμές, καλύψεις και επιπλέον παροχές ανάμεσα στις καλύτερες προσφορές της αγοράς
Πληρώνεις με απόλυτη ασφάλεια και προστασία των προσωπικών δεδομένων σου (χρεωστική ή πιστωτική κάρτα, τραπεζική μεταφορά) ακόμη και με άτοκες μηνιαίες δόσεις
Έχεις άμεσα στο email σου το συμβόλαιο και όλα τα απαραίτητα έγγραφα










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες