Κυβερνοεπίθεση στα ΕΛΤΑ- Ανεστάλη η λειτουργία των πληροφοριακών συστημάτων - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Μαρτίου 21, 2022

Κυβερνοεπίθεση στα ΕΛΤΑ- Ανεστάλη η λειτουργία των πληροφοριακών συστημάτων


Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία  αντιμετώπισαν χθες το βράδυ κυβερνοεπίθεση στα πληροφοριακά τους συστήματα μέσω κακόβουλου λογισμικού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η άμεση αντίδραση και οι ενέργειες των αρμοδίων υπηρεσιακών λειτουργιών περιόρισαν και απέτρεψαν επέκταση της επίθεσης.


Έχουν ενημερωθεί οι συναρμόδιες κρατικές αρχές, καθώς και ΙΤ εταιρείες ειδικών στην κυβερνοασφάλεια. Σύμφωνα με τα ΕΛΤΑ οι αρχές =ενημερώθηκαν άμεσα και βρίσκονται σε στενή συνερηγασία μαζί τους. 

Όπως αναφέρουν, για λόγους πρόληψης και ασφαλείας και μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι επιβεβλημένες ενέργειες αποφασίστηκε η απομόνωση ολόκληρου του Data Center της εταιρίας.

Ως εκ τούτου αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία του εμπορικού πληροφοριακού συστήματος όλων των ταχυδρομικών καταστημάτων. Θα υπάρξει αργότερα κατά τη διάρκεια της ημέρας, νέα ενημέρωση προς το κοινό  και τους πελάτες των ΕΛΤΑ.

«Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ζητούν συγνώμη για την προσωρινή ταλαιπωρία,  που οφείλεται σε ενέργειες κοινών κακοποιών στοιχείων του κυβερνοχώρου και διαβεβαιώνουν ότι καταβάλλονται όλες οι δυνατές προσπάθειες για τη συντομότερη δυνατή επιστροφή στην κανονικότητα», καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους. 









 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες