Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: “Ο πλανήτης μας, η υγεία μας” - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Απριλίου 07, 2022

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: “Ο πλανήτης μας, η υγεία μας”


Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου για να τιμήσει την επέτειο από την ίδρυση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) το 1948. Κάθε χρόνο για αυτήν την ημερομηνία, επιλέγεται ένα θέμα που υπογραμμίζει έναν τομέα προτεραιότητας για τον ΠΟΥ. Ενόψει της τρέχουσας πανδημίας, ενός μολυσμένου πλανήτη και της αυξανόμενης συχνότητας ασθενειών, το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας 2022 είναι ο πλανήτης μας, η υγεία μας. Αυτή η έκκληση από τον PAHO, τον ΠΟΥ και τους εταίρους, παρουσιάζει μια μοναδική ευκαιρία για μια πράσινη και υγιή ανάκαμψη από την πανδημία COVID-19, που θέτει την υγεία των ατόμων και του πλανήτη στο επίκεντρο των ενεργειών και ενθαρρύνει ένα κίνημα για τη δημιουργία κοινωνιών εστιασμένων στην ευημερία.



Τις τελευταίες δεκαετίες, οι βελτιώσεις στις υπηρεσίες υγείας, η προστασία του περιβάλλοντος, η οικονομική ανάπτυξη και άλλοι παράγοντες έχουν οδηγήσει σε βελτιώσεις στην υγεία των ανθρώπων σε όλη την περιοχή της Αμερικής. Ωστόσο, εκτιμάται ότι ένα εκατομμύριο πρόωροι θάνατοι ετησίως αποδίδονται σε γνωστούς περιβαλλοντικούς κινδύνους που μπορούν να αποφευχθούν. Η ατμοσφαιρική ρύπανση, τα μολυσμένα νερά, η ανεπαρκής υγιεινή, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης στερεών αποβλήτων, οι κίνδυνοι που σχετίζονται με ορισμένες επικίνδυνες χημικές ουσίες και οι αρνητικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής είναι οι πιο πιεστικές περιβαλλοντικές απειλές για τη δημόσια υγεία στην περιοχή.



Αυτές οι απειλές για τη δημόσια υγεία επιδεινώνονται από τις αδύναμες πρακτικές διακυβέρνησης και τις πιθανές ανισότητες στην υγεία καθώς και από την περιορισμένη ηγεσία, την τεχνογνωσία και τους πόρους στον τομέα της υγείας. Ωστόσο, αυτό το θέμα του Our Planet, Our Health θα πρέπει να μας υπενθυμίζει ότι η επίλυση πολλών από αυτά τα ζητήματα είναι πέρα ​​από την αποκλειστική αρμοδιότητα του τομέα της υγείας και, κατά συνέπεια, μια αποτελεσματική απάντηση θα απαιτήσει ολόκληρη την κυβέρνηση. και προσεγγίσεις ολόκληρης της κοινωνίας.



Το όραμα της Περιφέρειας σχετίζεται με τις ενέργειες που αναλαμβάνουν για να οικοδομήσουν έναν κόσμο με καθαρό αέρα, ασφαλές νερό και αποχέτευση, όπου υγιεινά τρόφιμα είναι διαθέσιμα σε όλους, οι πόλεις είναι βιώσιμες, οικονομίες είναι ανθεκτικά στο κλίμα και επικεντρώνονται στην υγεία και την ευημερία. Επιπλέον, συμβάλλουν σε έναν κόσμο όπου όλοι οι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ζουν σε καταστάσεις ευπάθειας, μπορούν να ζήσουν περισσότερο, πιο ευτυχισμένοι και να ευημερήσουν.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες